inrichting kantoorpand

Bond zonder naam verhuizing en inrichting hoofdkantoor

Voor de presentatie van de uitgangspunten voor het interieur van het nieuwe hoofdkantoor van Bond Zonder Naam in Antwerpen, maakte ik onder andere bovenstaande illustratie. Hij vat alle elementen samen in uitgangspunten van de verhuizing van Bond Zonder Naam. De organisatie zelf, wat ze willen uitstralen en met welke middelen en op welke manier ze deze verhuizing het best kunnen doen en het pand kunnen inrichten. Een geweldig totaalproject om te doen.

Samenwerking

Voor dit project werkte ik samen met mijn collega-ontwerper Angelique Vlasblom. We maakten we een plan voor de inrichting van het kantoor met 3 verdiepingen. Veelal werd op afstand gewerkt vanwege Corona en de inreisbeperkingen naar België destijds. Dat maakte het weer een geheel nieuwe uitdaging om voor elkaar te krijgen hoe wij het graag zagen. Dankzij goede communicatie over de wensen en inleving door de mensen van Bond Zonder Naam, is de uitvoering perfect gegaan. Op die samenwerking ben ik dan ook erg trots.

De situatie:

Begane Grond:

Ontvangst, vergaderruimte, belkamer, opslag, lunchruimte en vergadertafel, flexwerkkantoor en een buitenruimte

Eerste en tweede verdieping: kantoorruimtes

De ontwerp eisen:

Warmte en huiselijkheid, dit kantoor moet als een nieuwe ’thuis’ zijn voor het personeel

Hergebruik bestaande middelen zoals meubilair, aanvulling met wat nieuwe sfeer-verhogende items

Praktische en werkbare invulling van de kantoren

Eyecatchers zijn de nieuwe kleuren op de wanden

Een gedenkplek en een bibliotheek voor de erfenis aan boeken van de Bond Zonder Naam oprichter: Phil Bosmans

De presentatie van de plannen

We maakten moodboards voor:

-verlichting, meubilair en accessoires

-de buitenruimte

-de sfeer in het algemeen

-het kleurplan

We maakten plattegrondsindelingen, wandaanzichten, een schildersplan en een electraplan om zo helder mogelijk te kunnen communiceren.

De bekende ‘spreuken’ van Bond Zonder Naam zijn vaak weergegeven als witte tekst op uiteenlopend gekleurde ondergronden. We kozen voor het interieur een warm en eigentijds kleurpalet wat erg aanspreekt maar niet overschreeuwt. In de entree is een grote tekst geplaatst, in wit op een gekleurde wand (op de herkenbare BZN-manier) : ‘Zullen we samen?’ Dit zorgt voor herkenning bij iedereen die het pand binnenkomt.

Er werd aangevuld met sfeervolle verlichting en accessoires, planten en gordijnen om de huislijke sfeer te bevorderen. Dit alles in een sfeervol, eigentijds en overeenkomend kleurpalet.

Het resultaat:

Een herkenbare thuis voor Bond Zonder Naam, waarbinnen iedereen zich prettig voelt.

  • totaalinrichting kantoor
  • herkenbare identiteit opdrachtgever
  • esthetisch en praktisch een kloppend geheel