Het hebbeding dat helpt om kansarmoede te bestrijden

DE scheurkalender van Bond Zonder Naam 2023

“De scheurkalender 2022 was een groot succes, zou jij ´m voor 2023 weer willen illustreren?” Supertrots dat ik dit weer mocht verzorgen voor de geliefde Vlaamse organisatie Bond Zonder Naam. Een percentage van de opbrengst van de verkoop van deze scheurkalender gaat naar projecten die zij organiseren voor mensen die in kansarmoede leven.

Wederom 52 illustraties, voor elke week 1. Gemaakt ter ondersteuning van elke dag een nieuwe ‘Bond Zonder Naam’ oneliner die je aan het denken zet. Inderdaad, dat zijn 365 inspirerende oneliners in totaal. In nieuwe kleuren, met nieuwe illustraties rond het thema duurzaamheid, communicatie, natuur en vriendschap.

Opdracht hierbij:

We willen een pakkende cover die een jongere doelgroep aantrekt naar onze organisatie

De illustraties moeten neutraal genoeg zijn

Een jonge doelgroep moet zich ertoe aangesproken en aangetrokken voelen

Algemene thema’s gebruiken die de spreuken niet overstijgen

Nieuwe frisse, heldere kleuren

De seizoenen dienen er in terug te komen

Het moet een echt hebbe-ding worden

Voor het goede doel

Herkenbaarheid

HET product van Bond Zonder Naam

en…nog een nieuwe mascotte voor Bond Zonder Naam, het vrolijke poppetje met het grote hart op zijn shirt krijgt een vriend dat een shirt draagt met een afbeelding van de wereldbol. Ze staan samen op de cover en in de kalender elke maand een keer. Het was wederom een feest om aan dit project te werken.

Resultaat: ruim 4000 vrolijk gekleurde scheurkalenders, ruim voor het einde van 2022…WEER uitverkocht! Trots en dankbaar voor het succes.

  • hebbeding voor het goede doel
  • scheurkalender
  • illustraties